War (2007)

Det är en bra actionfilm, och kändes som en välgjord John Woo-liknande film, som han gjorde i USA.
Men det hade känts bäst om filmen hade slutat på ett bra sätt. Slutet är deprimerande och det gör att hela filmen lider av det.

Filmen stora stjärna är Jason Statham. Han är supertuff, och kan verkligen spela dem rollerna där man verkligen känner att han kan explodera vilken sekund som helst, och att han är en farlig person att ha att göra med.
Jet Li är tyvärr ingen av mina favorit actionskådespelare. Han känns inte särskilt tuff, och i alla dem filmer jag sett honom med är han ganska blek.

Det är en engagerande historia i filmen - och med en bra och överraskande vändning som jag gillade, och det kändes skönt att kunna bli överraskad av den här typen av actionfilmer.

Jag hade önskat att dem gjort mera av fighten mellan Jason Statham och Jet Li. I grunden är det Jet Li's film, och han gör det inte lika bra som Jason gör det.

Historien i filmen följer samma grundprincip som den gamla Kurosawa-filmen "Yojimbo", eller mera känd som Clint Eastwoods western-film A Fistful of Dollars, där huvudkaraktären spelar ut två gäng mot varandra, och lyckas få dem till att döda varandra på ett smart sätt. Det görs här ganska finurligt, men samtidigt sitter jag lite med känslan av att Jason Stathams karaktär försvinner.

Totalt sätt är det en bra actionfilm som känns välgjord - men som kunde ha blivit mycket bättre med ett starkare slut.


Titel War
Originaltitel War
Regi Philip G. Atwell
Manus Lee Anthony Smith, Gregory J. Bradley
Skådespelare Jet Li, Jason Statham

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Transporter 2 (2005)

Frank Martin är tillbaka på sin plats bakom ratten som transportör av känsligt material. I det här fallet är det tyvärr inte någon snygg tjej utan en liten skolpojke. Jag måste säga att jag blev...

Film

The Italian Job (2003)

The Italian Job är en film som lever högt på dess lätta stil och som inte verkar be om ursäkt för att dess främsta syfte är att underhålla publiken, även om det inskränker på att ge storyn en rejäl...