Star Trek (2009)

Jag är inte någon Star Trek nörd, och har aldrig följt någon av alla TV-serier och spinoffs som funnits. Men jag tycker om bra och stora äventyrsfilmer och därför såg jag fram till den nya Star Trek.

Star Trek

© Paramount Pictures

Filmen är en av dessa populära reboot för att introducera filmserien till en ny publik av en annan generation än de som såg de gamla filmer och TV-serier med William Shatner och Leonard Nimoy. Det är en god idé och jag kan förstå intresset för att väcka nytt liv i serien.

Vi får följa Kapten James T. Kirk från födseln och åren upp till hans möte med rymdflottan och skeppet Enterprise.
Parallellt får vi också följa Spock från Vulcan och se när deras vägar möts på bryggan.

Star Trek

© Paramount Pictures

Det som är bra med filmen är att den är en uppdatering av Star Trek till 2000-talet och med action som saknades i de tidigare filmerna.
Jag hade hoppats att de gjort mer med Eric Bana som Klingon-kapten. Jag kunde se det som en spännande kamp mellan han och kapten Kirk, men det tycker jag inte fick tillräckligt utrymme i filmen. I första filmen handlar det här mera om att fastställa rollerna och hitta dynamiken i gruppen.


Titel Star Trek
Originaltitel Star Trek
Regi J. J. Abrams
Manus Roberto Orci, Alex Kurtzman
Skådespelare Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Eric Bana, Bruce Greenwood, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, Ben Cross, Chris Hemsworth

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Mission Impossible III (2006)

Tom Cruise är ute på ännu ett omöjligt uppdrag. Men den här gången ska han inte stoppa någon NOC-lista eller ett dödligt virus utan nu är det mer personligt. Och jag frågar varför? Vad hände med...