Parker (2013)

Parker är en helt ok Jason Statham actionfilm. Han kan klara att bära den här typen av film på sina axlar - men den bestående känsla jag har efter filmen är - vad gjorde J-Lo i filmen??

Parker

Parker är en klassisk typ an anti-hjälte som gärna planerar och leder ett rån mot en liten lokal festival, men som blir vansinnig när en av hans kumpaner går över gränsen och skadar några besökare.
Den typen av samvete har inte resten av hans kumpaner, och konflikten kan bara lösas med avrättning. Men läxan man ska lära sig är - om du ska döda någon, se till att de förblir döda innan du kör iväg...

Jason Statham passar perfekt i rollen som Parker, en skurk som inte drar sig för att använda våld men som har charm och samvete som gör att vi i publiken kan fatta tyckte för honom.
Om karaktären känns bekant, beror det på att det är precis samma karaktär som Mel Gibson spelade i filmen Payback, fast där var hans namn Porter.
Statham har samma förmåga som Harrison Ford - han är bra i actionscener och är trovärdig där han blir helt sönderslagen innan han reser sig och går till motangrepp. De ska inte spela roller som hans Expendables-kollegor Stallone och Schwarzenegger där de ska vara osårbara statyer.
Hans kumpaner, ledda av Michael Chiklis, är standardtypen av skurkar som är lite för spända och man bara väntar på scenen när Statham stänger munnen på dem.

Parker

Jag känner inte till filmens regissör, men det hela funkar fint och klanderlöst. Det är lågbudget-action men utan allvarliga problem, förutom några data-animerade scener som tyvärr känns för billiga.
Det finns inga större fel med filmen, så varför valde man att förstöra filmen med att ha J-Lo i en obetydlig roll?!

Jag har egentligen inget emot Jennifer Lopez, och i rätt roll och rätt film är hon riktigt bra. Se bara Out of Sight som exempel.
Här är dock hennes roll alldeles för dåligt skriven och hon har inget att göra - förutom att klä av sig i underkläderna... Hennes karaktär känns inte intressant och hon har ingen riktig funktion i filmen. Hennes roll kunde klippts bort utan att skada filmens historia - jag tror istället att filmen hade blivit mycket bättre av det!


Titel Parker
Originaltitel Parker
Regi Taylor Hackford
Manus John J. McLaughlin
Skådespelare Jason Statham, Jennifer Lopez

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Transporter 2 (2005)

Frank Martin är tillbaka på sin plats bakom ratten som transportör av känsligt material. I det här fallet är det tyvärr inte någon snygg tjej utan en liten skolpojke. Jag måste säga att jag blev...

Film

The Italian Job (2003)

The Italian Job är en film som lever högt på dess lätta stil och som inte verkar be om ursäkt för att dess främsta syfte är att underhålla publiken, även om det inskränker på att ge storyn en rejäl...

Film

War (2007)

Det är en bra actionfilm, och kändes som en välgjord John Woo-liknande film, som han gjorde i USA.Men det hade känts bäst om filmen hade slutat på ett bra sätt. Slutet är deprimerande och det gör att...