Pacific Rim (2013)

Pacific Rim har en mycket intressant story och med en visuell regissör som Guillermo del Toro fanns det alla möjligheter till att det skulle bli något enastående och något man aldrig sett förr.
Varför blev det då så ointressant?

Pacific Rim

© Warner Bros.

Historien liknar något av ett embryo till en ny Godzilla-film men där man pga rättighetsproblem var tvungen att hitta ett annat stort monster att bekämpa, här kallat Kaiju.
Själva klon i filmen är, för att bekämpa monster var vi tvungna att skapa egna monster, kallade Jaeger.
Dessa maskiner styrs av två piloter och var lösningen på ett problem som världens ledare kunde samlas bakom. Men tiden gick och vardagen kom och gjorde robotarna arbetslösa.
Tills problemen kom tillbaka - större och värre än någonsin.

Jag gillar grundtanken i filmen och med en visuell regissör borde det ha blivit några riktigt häftiga actionscener. Och det är storslaget och jag är säker på att det sett häftigt ut i en 3D biograf.
Men nu är det ändå ganska tråkigt. Hur är det möjligt?

pacific-rim-2

© Warner Bros.

Svaret är tyvärr pga skådespelare i huvudrollen som inte har någon karisma, mest liknar såpa-skådisar och som jag inte har något intresse eller känslor för.
Det är precis samma problem som jag hade med nya Tron Legacy. Där visste jag om historien med den första filmen som fått kultstatus och jag tyckte trailern hade potential, men så såg jag själva filmen och snabbt föll den ihop till något ointressant...
Visst kan man acceptera en unik och originell historia som kräver att man har överseende med overkliga situationer och överdimensionerade maskiner och monster, men det kräver att grunden i filmen är något som fångar intresset och det gör det tyvärr inte i Pacific Rim.


Titel Pacific Rim
Originaltitel Pacific Rim
Regi Guillermo del Toro
Manus Travis Beacham, Guillermo del Toro
Skådespelare Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

The Jungle Book (2016)

Djungelboken är baserad på en roman av Rudyard Kipling.Jag tänkte det var bäst att nämna det, eftersom dem flesta nog inte känner till det, utan endast känner till historien från Disneys klassiska...

Film

Blade 2 (2002)

Wesley Snipes är tillbaka i Blade 2 - uppföljaren till vampyractionrysaren Blade. Och jag kan klart säga att såg man, och framför allt gillade den filmen, så kommer man att ha en toppenkväll med att...