King Arthur (2004)

Det är nära till hands att tro att projektet med King Arthur kom till som en reaktion efter framgången med Sagan om Ringen men sanningen är att filmen har mer gemensamt med filmen som för ytterligare några år sen hyllades av publiken, kritikerna och Oscarsjuryn – Ridley Scotts Gladiator med Russell Crowe i huvudrollen.

King Arthur

Trots att filmen berättar om legenden Kung Arthur och att Merlin också figurerar i filmen så innehåller den inget fantasyelement eller magi utan rå realism och skitiga soldater. Det var vägen filmarna tog för att filma den sanna historien bakom legenden men jag är osäker på om det var rätt väg. Illusionen och historien har svårt att gripa tag i mig som publik och då hjälper det inte mycket med den skitiga ytan.
Det är en film som har svårt att komma igång. Likt Gladiator är det mycket prat och politik, väldigt mycket för att vara en Bruckheimerproduktion, och jag känner aldrig att det är särskilt engagerande utan mest långtråkigt faktiskt. Jag väntade mig nog en mer actionladdad historia än vad det blev.

King Arthur

Clive Owen spelar huvudrollen som Arthur och i flera recensioner har han beskrivits som stel och tråkig – tyvärr får jag hålla med om det! Han spelar rollen ungefär som en politiker i det att han säger inte mer än nödvändigt och alla hans repliker låter "skrivna" och onaturliga. Visst pratar de andra i filmen också på teatervis men deras repliker känns lättare och liknar vardagsligt tal, speciellt i direkta samtal med Arthur.


Titel King Arthur
Originaltitel King Arthur
Regi Antoine Fuqua
Manus David Franzoni
Skådespelare Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgård, Mads Mikkelsen, Ray Winstone

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Rogue One (2016)

Det bästa med Rogue One: a Star Wars story, är att den gör Darth Vader relevant för en modern publik. Och gör Darth Vader skrämmande igen.För dem som inte upplevde "original-trilogin" när den kom,...

Film

Inside Man (2006)

Inside Man är en typisk film där innehållet är mycket bättre än slutresultatet och man undrar verkligen varför det inte blev bättre än så här. Det är inte direkt dåligt men ingen höjdare heller utan...