House of Wax (2005)

Jag hade mina fördomar om att House of Wax och tänkte att det blir någon enkel collegeskräckis som försöker köpa publicitet med att ha med Paris Hilton i en liten cameoroll.
Men likt Motorsågsmassakern blir jag glatt överraskad över hur pass bra den faktiskt funkar. Den gör sitt jobb helt enkelt och behöver inte skämmas för sig.

House of Wax

© Warner Bros.

Som så ofta med den här typen av film så är handlingen tacksamt enkel. Inga komplicerade typer eller tvetydligheter utan rakt på - klichéfylld med stereotyper som gör att det är lätt att sugas in och fastna - om man är på rätt humör. Vill man ha något djupare så kommer man kanske att få problem med filmens innehåll.

Här är det en liten grupp semestrande ungdomar som kommer för nära ett mystiskt hus där skrämmande hemligheter döljs.

Mer behövs nog inte sägas om filmens handling. Dom flesta kan förmodligen gissa sig till hur filmen kommer att utveckla sig men det känns inte som att det är filmens intrig som är det avgörande för att utvärdera House of Wax.
Den har definitivt ett underhållningsvärde och funderar du på att se filmen kan jag absolut rekommendera den.

Regissören lyckas krama ur en del riktigt bra prestationer från sin unga skådespelarensamble, även ur fröken Hilton.
Jag vet inte hur pass bra filmen står sig om tio år men den gav mig lite kalla kårar och det räcker för att ge den ett godkänt betyg. Den försöker inte göra sig löjlig eller lustig utan behåller en realistisk känsla som griper tag i mig när den försöker det lilla extra.

Det är ibland skönt att se en film som har ett tydligt mål och inte lägger ut några falska förhoppningar utan går rakt på sak.


Titel House of Wax
Originaltitel House of Wax
Regi Jaumet Collet-Serra
Manus Chad Hayes, Carey Hayes
Skådespelare Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Paris Hilton, Brian Van Holt, Jared Padelecki, Jon Abrahams

 

 

Läs mera här