Halloween 6 (1995)

Filmen är den sjätte delen i serien om massmördaren Michael Myers. Han är fortfarande i farten med att rensa ut hela sin släkt. Först var det bara hans egen syster han var ute efter, men nu gäller det hela släkten. Jag har ingen riktig koll på hans släktträd, så det är lite suddigt hur han hänger ihop med Jamie (J.C. Brandy) men jag låter det passera.

Halloween 6

© Miramax Films

Michael får dock tag i Jamie, men missar att få tag på hennes lilla baby. Och jakten går vidare. Nu träder Tommy Doyle (Paul Rudd) in i handlingen. Tommy är den grabb som Michaels syster Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) satt barnvakt för i första filmen. Men nu är han vuxen och har väntat på att Michael skall återvända, så han får en chans att ge igen.

Innan Michael lyckades nå Jamie hann hon sända ut ett rop efter hjälp i den lokala radion. Och detta hörde Tommy. Även den nu åldrade Dr. Loomis hörde Jamie. När Tommy lyckas hitta babyn före Michael börjar han planera hur han skall kunna förgöra Michael Myers för alltid.

Halloween 6

© Miramax Films

Som jag sade innan så hade jag lite problem med släktförhållandet mellan Michael och Jamie, men det löser sig ändå. Man kanske borde ha sett del 5 i serien (vilket jag inte har gjort). Då får man kanske en klarare bild av detta. Och även av den sekt där filmen startar.

Trots dessa problem så funkar det. Michaels förbannelse "Thorn" får en bra förklaring, så även om det känns lite långsökt, så är det begripligt utan att bli för mycket mystik och övernaturliga krafter.

Halloween 6 blev Donald Pleasence (Dr. Loomis) sista filmroll. Han dog strax innan filmen hade spelats in helt och det gjorde att dem var tvungna att göra vissa förändringar i manuset och filmen. Dessutom kan det också nämnas att mannen som spelar Michael Myers - George Wilbur, också spelade Michael i Halloween 4 vilket gör honom till den skådespelare som spelat Michael flest gånger.

Filmen innehåller flera bra effekter och den känns lite lagom lång. Fast nog hade jag förväntat mig lite mer av Alla Helgons Blodiga Natt-seriens sjätte del. Men visst ger den lite rysningar en sen, regnig kväll.


Titel Halloween 6
Originaltitel Halloween: The Curse of Michael Myers
Regi Joe Chappelle
Manus Daniel Farrands
Skådespelare Donald Pleasence, Paul Rudd, Marianne Hagan, Mitchell Ryan, Kim Darby

 

 

Läs mera här