Coyote Ugly (2000)

Filmen är något så underligt som förutsägbar men ändå inte. Den är förutsägbar i den mening med att man kan sitta och tänka att "Nu kommer det säkert att hända si och så" men så tänker man i nästa stund att "Nej, så kan det inte hända. Det vore alltför dumt." Men så inser man att det är precis vad som händer och man kan inte annat än sucka förtvivlat över att filmen är så klichéfylld och helt enkelt dåligt gjord.

Coyote Ugly 
© Touchstone Pictures

Det värsta med filmen är faktiskt huvudrollskaraktären, Violet. I den ena scenen är hon den naiva tjejen som står panikslagen inför vad hon får se och uppleva i storstaden och i den mycket störiga och skrikiga baren medan hon direkt i nästa sekund kan stoppa bråk och verkar hur säker på sig själv som helst. Det går inte ihop för fem öre hos mig. Och detta sker inte i bara en scen utan hela tiden genom filmen. Jag tycker också att man kan med rätta tycka att det är ganska märkligt att hon kan ställa sig i en bar full med packade män och sjunga och dansa utmanande men inte förmå sig att ställa sig på scen i en relativt lugn klubb och sjunga sina egna sånger. Det går inte ihop.

Coyote Ugly 
© Touchstone Pictures

Filmen innehåller överlag dåliga skådisar. Personligen tycker jag inte ens att en erfaren skådespelare som John Goodman håller måttet, men det kan bero mest på att han är i en dålig film med uruselt manus. Och tjejerna i filmen gör nog sitt jobb men det är inte mycket mer. Piper Perabo, som gör Violet, är dock den som jag tycker är allra värst. Usch.

Sedan hjälper det inte alls att filmen har ett väldigt dåligt slut. Det är upplagt på ett sätt som säkert skulle vara spännande och öka tempot i filmen men just här fungerar det inte. Det blir väldigt dåligt istället.

Det enda man kan säga är att filmen innehåller några ganska hyfsade dans och musikscener med tjejerna i baren men det räcker verkligen inte för att fylla en hel film och absolut inte göra den bra. Filmen måste ju ha något emellan och det har inte Coyote Ugly.


Titel Coyote Ugly
Originaltitel Coyote Ugly
Regi David McNally
Manus Todd Graff, Gina Wendkos
Skådespelare Piper Perabo, Adam Garcia, Maria Bello, Izabella Miko, Tyra Banks, John Goodman

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Payback (1999)

No More Mr Nice Guy. Det är nog vad man kan kalla en passande "tagline". Med filmen Payback har Mel Gibson gått över från att vara snygg svärmorsdröm med vapen till att bli en livstrött Dirty Harry...

Film

Bringing out the dead (1999)

Det var med viss tvekan som jag satte mig för att titta på Bringing Out the Dead med äkta paret Nicolas Cage och Patricia Arquette i huvudrollerna och regi av Martin Scorsese. Jag hade en liten...