Charlies Änglar (2000)

Natalie, Dylan och Alex är tre kvinnliga agenter som arbetar för den mystiske Charlie, en man de endast kommunicerar med genom högtalartelefonen hos deras kontaktman, Bosley. De tre agenterna får här i uppdrag att utreda kidnappningen av Knox, ett datageni. Genom diverse avancerade och spektakulära metoder och kläder lyckas de hitta honom, men det visar sig att det bara var början.

Charlies Änglar

© Columbia Pictures

Charlies Änglar är baserad på en TV-serie från 70-talet som jag inte har sett särskilt mycket av. Jag tror jag sett något avsnitt men jag kan inte minnas särskilt mycket av den. Och det känns ibland som om jag missar några av poängerna i filmen på grund av det, eller rättare sagt, jag uppskattar inte alla detaljer i filmen som den som är bekant med serien säkert gör. Men det förstör absolut inte filmen, utan den duger gott som underhållning ändå.

Själva stilen på filmen påminner till stor del om ett avsnitt ur en TV-serie, om än en mycket påkostad sådan. Den har ofta en avslappnad stil och det är en skön blandning av ganska roliga scener och snygga och häftiga fightscener med bra musik. Jämfört med t ex fighterna i Romeo Must Die så var de mycket snygga här. Tempot var bra och det var inte lika uppenbart att de använde vajrar som det var i Romeo, vilket jag var mycket tacksam för. De lyckades även bra med att använda slowmotionbilder utan att det kändes som om de försökte kopiera John Woo och det passade bra i filmen.

Charlies Änglar

© Columbia Pictures

Kanske hade jag förväntat mig en lite mer spännande film. Tyvärr kände jag att skurkarnas plan var en aning för invecklad för att passa stilen. Trots att den förklarades på ett bra sätt, så blev det lite snurrigt en stund. Men jag är ändå helnöjd med hur de har lyckats få ihop blandningen.

Skådespelarna gör väl ett så pass bra jobb som man kunde förvänta sig. De tre tjejerna gör sina roller med att både vara sexiga, roliga och farliga utan att det går över gränsen och blir löjligt. Även skådespelarna i birollerna göra sitt jobb och Bill Murray är ganska kul som Bosley.

De musikbitar som finns med i filmen fungerar ganska bra även om det är mest i fightscenerna som de verkligen kommer till sin rätta. Däremot gillade jag inte alls introt till filmen. Måhända var det samma som i TV-serien men här tyckte jag mest att det var påfrestande, skrikigt och inte lika genomslagskraftigt som de flesta andra intron är, som James Bond eller Mission Impossible.

Charlies Änglar är en underhållande film som lyckas blanda känslan av TV-formatet med storslagna action- och fightscener, med tre tjejer som verkar ha haft roligt under inspelningen.


Titel Charlies Änglar
Originaltitel Charlies Angels
Regi McG
Manus Ryan Rowe, Ed Solomon, John August
Skådespelare Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Bill Murray, Sam Rockwell, Kelly Lynch, Tim Curry, Crispin Glover, Matt LeBlanc, LL Cool J, Tom Green, Luke Wilson

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

The Jungle Book (2016)

Djungelboken är baserad på en roman av Rudyard Kipling.Jag tänkte det var bäst att nämna det, eftersom dem flesta nog inte känner till det, utan endast känner till historien från Disneys klassiska...

Film

The Royal Tenenbaums (2001)

I The Royal Tenenbaums spelar Gene Hackman en odräglig far som, efter flera års frånvaro, plötsligt dyker upp i sin familjs liv igen. Han lurar i familjen att han bara har en kort tid kvar att leva...

Film

Payback (1999)

No More Mr Nice Guy. Det är nog vad man kan kalla en passande "tagline". Med filmen Payback har Mel Gibson gått över från att vara snygg svärmorsdröm med vapen till att bli en livstrött Dirty Harry...