Arkiv X: Fight the Future (1998)

Det här var i stort sett vad man kunde förvänta sig av en långfilm baserad på TV-serien Arkiv X. Den innehåller både rymdvarelser, en handling som för Mulder och Scully runt om i världen och en komplott mot dem och ett slut som ger en känsla av att inte leda någonstans.

arkiv-x

© 20th Century Fox

De har dock lyckats att göra filmen så att både älskare av serien tycker om den men den har också en handling som gör att de som är nya till serien och karaktärerna inte avskräcks eller sitter förvirrade i salongen.

Både David Duchovny och Gillian Anderson kan nu verkligen sina karaktärer och det verkar som om de gillar att spela dem, speciellt i det stora bioformatet. Det kan bli större och lite mer invecklat på det viset vilket passar Arkiv X.

Som en liten sidokommentar så kom dem ut på video i Special Edition som tydligen innehåller lite mer information än vad som fanns i bioversionen men här tror jag att det enbart är till för de riktiga fansen av serien och som följt den genom åren. Jag märkte inget särskilt av det eftersom jag bara sporadiskt följt serien på TV.


Titel Arkiv X
Originaltitel The X Files: Fight the Future
Regi Rob Bowman
Manus Chris Carter
Skådespelare David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Martin Landau

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Evolution (2001)

Mystiska saker börjar hända när en meteorit från yttre rymden slår ner någonstans på jorden. Två collegeprofessorer börjar undersöka fyndet men knuffas snabbt därifrån av hemlighetsfulla och skumma...

Film

Arkiv X: I Want To Believe (2008)

Arkiv X var en av de mest framgångsrika, eller I alla fall mest intressanta TVserierna på 90-talet. Jag var aldrig ett stort fan, men såg det ibland och tyckte om de flesta avsnitten. Och jag tyckte...