3 Days to Kill (2014)

Efter några år borta från rampljuset försöker Kevin Costner här att återfå sin status som actionhjälte genom att spela tuff pappa i en lågbudget actionfilm, placerad i Europa.
Men det lyckas tyvärr inte lika bra som för Liam Neeson.

3-days-to-kill-1

© Relativity Media

Kevin Costner spelar en CIA-agent som egentligen är en av de bästa, men just nu när vi träffar honom plågas han dels av att få tid till att ringa till sin dotter som bor med hans ex, för att önska henne grattis på födelsedagen, och dels lider han av en kraftig förkylning. Den förkylningen påverkar honom så kraftigt att han tvingas släppa iväg sitt offer och gå till läkaren för en undersökning.
Normalt ville det inte vara något problem för en actionhjälte, men det är här det börjar spåra ur...

Det visar sig nämligen att han lider av hjärtproblem, och har kort tid kvar att leva.
Tråkigt, men "normalt" i actionfilmer hade detta varit en passande tickande klocka till att hitta sitt offer och avsluta sitt uppdrag.
Här är det närmast sidohandlingen, och det som är filmens huvudtråd är hur han plötsligt vill göra allt bra igen med sin tjuriga dotter och skeptiska ex-fru.
Och hur ska det gå mon tro...

Jag ville verkligen gilla den här filmen.
Jag hade inte sett någon trailer, utan var mest köpt bara på postern med Kevin Costner i kostym med pistol. Jag fick goda Taken-vibbar, även om jag inte var överförtjust i den filmen, så kan jag se några av dess kvalitéter, och Liam Neeson funkade bra som åldrande actionhjälte.
Men jag köpte aldrig historien här.

Jag var helt med Kevin Costner.
Han är charmig, och har samma pondus som Liam Neeson, så jag hade inga problem med att acceptera honom i rollen, men historien fängslade mig aldrig för 5 öre.
Jag blev mer och mer frustrerad över att den spillde så mycket tid på familjen och hans försök att lägga om sitt liv efter att han fått läkarnas dom.
Det kändes overkligt och extremt onödigt. Som en missad möjlighet och tyvärr som att jag bara spillde 2 timmar av mitt liv.

3-days-to-kill-2

© Relativity Media

Filmen är regisserad av McG.
Han har tidigare gjort Charlies Änglar, Charlies Änglar Utan Hämningar och Terminator Salvation. Filmer som jag tyckte var mycket underhållande, men står också bakom katastrofala actionkomedin This Means War.
Så det verkar som att han kan sitt hantverk men inte har möjlighet att rädda en film med dåligt manus.
Filmen är skriven av bl.a. Luc Besson. Jag har aldrig riktigt följt hans karriär, och det känns inte som att detta är något han är särskilt stolt över heller - med all rätt...


Titel 3 Days To Kill
Originaltitel 3 Days To Kill
Regi McG
Manus Luc Besson, Adi Hasak
Skådespelare Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen

 

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Beauty and the Beast (2017)

Skönheten och Odjuret är en av de stora Disney-klassiker, känd som den första animerade film att bli nominerad till en Oscar för Bästa Film. Men jag känner mest till historien från TV-serien med...

Film

Tretton Dagar (2000)

Under tretton svettiga dygn befinner sig USA, och världen, ytterst nära ett fullskaligt krig med dödliga kärnvapen som främsta vapen. Det hela grundar sig i att USAs president, John F. Kennedy, fått...