Glitter i TV4

TV4 LÄGGER NER GLITTER

Sofia-Wistam

Det har nu meddelats att TV4 kommer att lägga ner sitt nöjesnyhetsprogram Glitter med Sofia Eriksson som programledare. Anledningen sägs vara för låga tittarsiffror. Jag kan förstå detta eftersom jag aldrig riktigt har fastnat för programmet och kanske tittat någon gång men aldrig gillat det eller tyckt att det gett någon kompoetent eller professionell nyhetsbevakning.

Jag var inte särskilt positiv till den nöjesbevakning som TV4 hade lagt in i sina ordinarie Nyheterna men så här i efterhand kan jag konstatera att det var klart mer professionellt utfört än vad det var i Glitter. I Nyheterna kändes det som om det verkligen som om det handlade om nyhetsbevakning, i Glitter har det varit för lättsamt och aldrig riktigt känts på allvar på något sätt.

Och Sofia Eriksson är en bra programledare för lite lättare saker men är inte någon särskilt bra intervjuare och därför blir det aldrig några intressanta möten med kändisarna. Det hjälper inte heller att de sitter i några fåniga gungor i studion och att kameramännen använder mycket märkliga kamerabilder och halvbilder ibland som i längden blir mycket irriterande.

Jag kommer verkligen inte att sakna Glitter.

 

Läs mera här

Related Articles