The Passion Recut

THE PASSION - RECUT

the passion recut

Förra årets mest kontroversiella, men samtidigt hyllade film, Mel Gibsons The Passion of The Christ, kommer att släppas i en ny nerklippt version kallad The Passion Recut. Detta meddelar Mel Gibson via websiten www.thepassionrecut.com där det även finns en introduktion där Mel först tackar för stödet han fått från publiken.

Han berättar också om hur han hört kommentarer som att folk gärna skulle tagit med sina farföräldrar till filmen men att dom inte trodde att dom skulle klara av filmens starka scener. Därför har Gibson klippt om filmen för att göra filmen tillgänglig för mer besökare.
Gibson sa att han har tagit bort dom mest grafiskt otäcka bilderna från filmen och därmed klippt ner den med ca 6 minuter. Filmen är dock fortfarande mycket stark och obehaglig men den innehåller förmodligen inte bilder som chockar publiken.

Jag stödjer absolut en ny version av The Passion of The Christ. Själv tog jag mig inte så illa vid av dom starka scenerna men jag förstår varför stora delar av publiken tagit illa vid sig. Jag följde mycket av nyhetsrapporteringen om filmen och därför fick jag lite då och då se några av dom starka scenerna, i t.ex trailers och nyhetsinslag, och därför blev det inte någon omedelbar chock.
Jag kan inte riktigt avgöra om Mel Gibson släpper filmen för att, som han sa, tillfredsställa publikens önskemål eller för att få folk att gå på bio en gång till och spendera ännu mer pengar. Fast det tror jag ändå inte riktigt. Redan från första början kändes filmen gjord med en äkta övertygelse från Gibson och redan vid första visningarna spelade den in tillräckligt med pengar för att säkert göra Gibsons bankir nöjd.

Men även om filmens budskap är viktigt och ska respekteras och jag beundrar Gibson för att han inte backade utan gjorde filmen efter sin egen vision så hoppas jag att han även lyssnar på min konsumentönskan och snart släpper en ny DVD utgåva med mer dokumentärer än den "råa" utgåvan som släpptes i höstas.

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Vad kvinnor vill ha (2000)

Vad kvinnor vill ha är en komedi där Mel Gibson spelar en reklamkille som, inledningsvis, har en mycket skev kvinnosyn - så skev att alla i publiken redan vet hur filmen kommer att sluta. Denna...

Film

The Passion of the Christ (2004)

Den allra mest kontroversiella och tillika mest intressanta film år 2004 är Mel Gibsons The Passion of the Christ och naturligtvis har även jag sett den och jag tänkte dela med mig lite av mina...

Film

Payback (1999)

No More Mr Nice Guy. Det är nog vad man kan kalla en passande "tagline". Med filmen Payback har Mel Gibson gått över från att vara snygg svärmorsdröm med vapen till att bli en livstrött Dirty Harry...

Film

Patrioten (2000)

Roland Emmerich tar revanch efter nedelaget med Godzilla genom att ge sig på att berätta en historia om frihetskamp och krydda det med storslagna scener med både romantik, humor och blodig och...