Robin Williams är död

Robin Williams är död

Robin Williams död 2014

Skådespelaren Robin Williams har hittats död i sitt hem i Kalifornien.

Tragiska nyheter här på morgonen när polisen i USA bekräftar att de hittat den älskade skådespelaren Robin Williams död i sitt hem i Tiburon, Kalifornien.

Williams dödförklardes men själva dödsorsaken har inte officiellt bekräftats ännu. Det ryktas om självmord genom kvävning, men undersökningarna pågår fortfarande.

Robin Williams publicist gav följande uttalande:

Robin Williams passed away this morning. He has been battling severe depression of late. This is a tragic and sudden loss. The family respectfully asks for their privacy as they grieve during this very difficult time.

Det är stor sorg i hela filmvärlden efter den närmast legendariske komikern.
Robin Williams startade med att göra sig ett namn som den galna utomjordingen i Mork & Mindy och har sedan följt upp med liknande humoristiska porträtt i filmer som Aladdin, där han gjorde rösten som anden i den amerikanska versionen, och i Good Morning Vietnam.
Men samtidigt som humorn alltid legat Robin Williams nära till hands, han var en mästare på improvisation, har han också anammat den seriösa och mörka sidan av skådespeleriet.
Genom filmer som Döda Poeters Sällskap och The Fisher King fick han erkännande som en allvarlig och stor skådespelare, och han belönades också med en Oscar för sin rolltolkning i Good Will Hunting.

Robin Williams blev 63 år gammal.

 

Läs mera här

Related Articles