Långtråkig frågesport i TV

LÅNGTRÅKIG FRÅGESPORT I TV

Jag brukar tycka om frågesportsprogram på TV, som t ex Jeopardy, men den nya typen där det erbjuds större vinstsummor men som på samma gång har liknande seg stämning där de försöker förstärka spänningen men som därför blir mest långtråkigt och onödigt jobbigt.

Eftersom det inte är så mycket spänningsmoment i Jeopardy och där det finns ett stort tävlingsmoment vem av de tre deltagarna som svarar först så blir det ett snabbare tempo i programmet. I de två andra är det bara en ensam deltagare som skall svara och då får de tänka längre men framför allt är det meningen att det spänningsmoment då svaret presenteras skall dras ut så länge som möjligt vilket bara blir jobbigt. De försöker skapa en dramaturgisk fördröjning men det blir bara jobbigt för TV tittaren och förtar spänningen. Jag känner ingen spänning i början i de låga nivåerna och då känns det fel och löjligt att de drar ut på det där och redan i indelningen av lagen.
Hade de tagit sig igenom de lägre nivåerna lite raskt och väntat med fördröjningen till de större summorna hade det kanske blivit bättre.

Men sex sekunder är ändå, även där, FÖR långt. Kanske är det olidligt spännande för de tävlande men för oss tittare blir det bara segt och onödigt utdraget.

 

Läs mera här