Harold Ramis är död

Harold Ramis är död

Harold Ramis

Den kända regissören, manusförfattaren och skådespelaren, Harold Ramis, har avlidit i en ålder av 69 år.

Harold Ramis, som nog är mest känd för rollen som Dr. Egon Spengler i Ghostbusters, avled av sviterna efter en sällsynt sjukdom kallad "autoimmune inflammatory vasculitis", som innebär en svullnad av blodkärlen.

Förutom hans kända roll i Ghostbusters, har Ramis gjort sig en karriär som regissör av kända komedier som Groundhog Day, Analysera Mera och även fyra hyllade avsnitt av den amerikanska versionen av TV-serien The Office.

Harold Ramis startade sin karriär som skämt-redaktör för Playboy Magazine.
1974 gick han med i gruppen The National Lampoon Radio Hour, och slipade sin komiska talang genom att skriva sketcher tillsammans och för komiker som John Belushi och Bill Murray.
Det ledde till ett samarbete med regissören Ivan Reitman till filmer som Animal House, som var startskottet på en framgångsrik vänskap som ledde till flera samarbeten mellan Harold Ramis och Ivan Reitman, samt Bill Murray, på filmer som Meatballs, Stripes och nämnda Ghostbusters-filmerna.

Oavsett projektet var Harold Ramis mycket omtyckt för sin speciella och orubbliga humor.

Harold Ramis dog på morgonen måndag 24 februari med familjen omkring sig i North Shore.

 

Läs mera här

Related Articles
Film

Djävulen och jag (2000)

Harold Ramis komedi Djävulen och jag är ingen film man ser för handlingens skull. Den är framförallt en serie sketcher. © Twentieth Century Fox Handlingen är i alla fall att Elliot Richards, spelad...