Filmåret 2012 Lista

FILMÅRET 2012

Hardest working man Jeremy Renner The Avengers, The Bourne Legacy, Mission Impossible: Ghost Protocol

Med så många storfilmer under året, och med framträdande stora roller I de flesta var 2011 ett mycket stressigt år för herr Renner. Men det var det värt.

Easy come Easy go The Expendables 2
En film jag såg fram till, och som innehöll mycket bra delar – mer spänning och bättre historia än den första filmen, men det var överraskande fort som den glömdes bort.

Trailer Prometheus
Ridley Scott hade inte sagt rent ut att Prometheus var en prequel till Alien, men när trailern kom var det inget tvivel längre.

Disappoint Prometheus
Det är svårt att saga om det är Ridley Scotts fel eller manusförfattaren Daniel Lindelof, men något funkar inte och filmen är inte spännande utan tråkig och mest konstnärligt märklig.

Citat 1 Skyfall
M - So 007, works to be done. Are you ready to get back to work?
Bond - With pleasure, M. With pleasure...
100% Goosebumps när agent 007 är klar till tjänst igen.

Citat 2 Hulk The Avengers
- Puny God.
Ingen är bättre än Hulken på att ge onde Loke vad han förtjänar, och till på köpet ge en dräpande kommentar.

Ending 1 The Dark Knight Rises
Hela filmen är en perfekt avslutning på en mästerlig trilogi, och det mycket känslofulla slutet gör det hela fulländat. Slutscenerna innehåller allt – smärta efter förlusten, en överraskande möjlighet till fortsättning och ett tecken på att livet går vidare.

Ending 2 Skyfall
Vi fick inte den klassiska gunbarrel scenen i starten, men slutscenerna i Skyfall bevisar att agent 007 är tillbaka i stor stil och Quantum of Solace bara var ett enstaka misstag. Quantum of Solace? Den har jag numera förträngt. Agent 007 James Bond är klar till tjänst, och jag är klar att följa honom i 50 år till.

Filmlåt Adele Skyfall
Det är alltid en stor ära för en artist att bli vald till att få göra ledmotivet till nästa James Bond film. Och när det blir bra, så ger det en stor effekt både till filmen och till artisten. Men Skyfall av Adele är första gången på mycket lång tid som en bra låt också fungerar perfekt till filmen. Med tydliga drag av klassiska Goldfinger är det en perfekt förening och jag njuter lika mycket i biosalongen som när jag hör låten på radio.

 

Läs mera här

Related Articles