En bra filmtrailer

EN BRA FILMTRAILER

trailer

Inför premiären av en film så finns det flera olika metoder som filmbolaget använder för att locka publiken till att se filmen. Dels med snyggt gjorda posters, annonser i dagstidningar och genom att skicka ut skådespelare och regissörer för att prata med massmedia. Men det som tveklöst har mest och bäst genomslagskraft hos mig är de trailers som kommer samtidigt eller innan filmen har premiär.

Trots att man kan få reda på det mesta via Internet och tidningar och man hör talas om filmerna via nyheter och annat under inspelningen så är det inte förrän det kommer trailers som man verkligen kan få sig en riktig försmak av vad som komma skall. Som tur är har filmbolagen börjat satsa mer och mer på att få till snyggt och häftiga trailers i motsats till för några år sen då det mest var actionscener staplade på varandra och med repliker tagna direkt ut filmen. Nu verkar det som om trailers har en egen liten historia och det är ofta som de ihopklippta scenerna inte har samma betydelse i den riktiga filmen som dem har i trailern. Många tycker att det är fel eftersom man får fel uppfattning om filmen och att dem luras med publiken men jag tycker att det är mycket bättre att göra på det här sättet än att lämna ut de bästa scenerna precis som dem är i filmen och kanske avslöja filmens handling. Då skulle man ju inte behöva gå och se filmen. När man bara får en liten del av vad filmen innehåller ökar det bara intresset så att det nästan blir omöjligt att inte se hela filmen.

Det jag dock kan hålla med om är att de ibland berättar alldeles för mycket av filmens handling i trailern. Speciellt när de avslöjar sådant som skall överraska publiken som ser filmen. Däremot vill jag inte ha en trailer som t ex inte visar någonting från filmen. Ett exempel är några teasers som bara ger bevis för att filmen kommer men inte avslöjar något om vad man kan förvänta sig. Jag vill ha scener från filmen men kanske inte de allra största och mest avslöjande. De kan de spara till själva filmen.

 

Läs mera här